Κλινική Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας 
Ιατρικής Σχολής, Πανεπιστημίου Κρήτης

xx 252863 201196

Λειτουργία της Ρευματολογικής Κλινικής

Μετά από συνεννόηση με τη διοίκηση του ΠΓΝΗ προγραμματίζεται η σταδιακή επαναλειτουργία της κλινικής

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

 1. Αναστέλλεται η συνταγογράφηση σε εξωτερικούς ασθενείς στη Ρευματολογική κλινική.
 2. Η συνταγογράφηση στη ρευματολογική κλινική θα γίνεται ΜΟΝΟ στους νοσηλευόμενους ασθενείς.
 3. Η συνταγογράφηση για τους ασθενείς που παρακολουθούνται στη Ρευματολογική κλινική μπορεί να γίνει μέσω άυλης συνταγογράφησης. Για να γίνει αυτό ο ασθενής πρέπει:
  1. Να έχει ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση στο διαδίκτυο στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/phakelos-ugeias/aule-suntagographese.
  2. Να στείλει τα στοιχεία του (όνομα-επώνυμο, ΑΜΚΑ) και τα φάρμακα που χρειάζεται στην παρακάτω διεύθυνση: rheuma.pagni@gmail.com
   Οι συνταγές θα είναι έτοιμες μέσα στις επόμενες 2 εργάσιμες ημέρες και θα τις λαμβάνει ως μήνυμα / mail στο κινητό/ mail που έχει δηλώσει.
 4. Για τους ασθενείς που αδυνατούν να ενεργοποιήσουν την αυλή συνταγογράφηση μπορούν να επικοινωνούν με την κλινική στο τηλέφωνο 2810392036 και να αποστέλλονται οι συνταγές με courier.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

1. Γίνεται σταδιακή επανέναρξη με αριθμό ασθενών και προγραμματισμό από τη διοίκηση του νοσοκομείου. Η ενημέρωση του ασθενή γίνεται από το ΠΓΝΗ.

VTEM skitter

Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ρευματολογικής Εταιρείας (EULAR) για τον Κορωνοϊό και τους Ρευματοπαθείς

VTEM skitter

Eνημέρωση για τον νέο κορωνοϊό COVID-19

VTEM skitter

Πρόσκληση σε μελέτη

VTEM skitter

7ο Κρητο-κυπριακό συμπόσιο

VTEM skitterΜήνυμα Διευθυντή

sidiroppΗ Πανεπιστημιακή Κλινική Ρευματολογίας, Κλινικής Ανοσολογίας και Αλλεργιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, αποτελεί το κέντρο αναφοράς για τους ασθενείς με συστηματικά αυτοάνοσα-φλεγμονώδη νοσήματα για την περιοχή της Κρήτης και του νοτίου Αιγαίου.

Σκοποί μας είναι:

- Να προσφέρουμε κλινική φροντίδα υψηλού επιπέδου.
- Να διεξάγουμε ανταγωνιστική έρευνα στο πεδίο των αυτοάνοσων νοσημάτων του ανθρώπου.
- Να εκπαιδεύουμε ιατρούς και επαγγελματίες υγείας.

Τα τελευταία χρόνια λαμβάνουν χώρα εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εξελίξεις στο πεδίο των αυτοάνοσων και φλεγμονωδών νοσημάτων του ανθρώπου!

- Υπάρχει σημαντική νέα γνώση για την παθογένεια, τη διάγνωση αλλά και την πρόγνωση αυτών των νοσημάτων.
- Νέα διαγνωστικά εργαλεία, εφαρμογή προηγμένων απεικονιστικών μεθόδων βοηθούν στην έγκαιρη διάγνωση και έναρξη αγωγής.
- Σημαντικές καινοτόμες θεραπείες έχουν εισαχθεί στην κλινική πράξη και έχουν βελτιώσει εντυπωσιακά τη ζωή πολλών ασθενών.

Η Κλινική, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο Ρευματολογίας, Αυτοανοσίας και Φλεγμονής της Ιατρικής Σχολής, συμμετέχει ενεργά σε ανταγωνιστική έρευνα στο πεδίο της παθογένειας των συστηματικών αυτοανόσων νοσημάτων.

Επίσης, σημαντική είναι η συμμετοχή μας σε κλινικές μελέτες νέων θεραπειών. Σκοπός της συμμετοχής μας σε αυτές, είναι να απολαμβάνουν οι ρευματοπαθείς καινοτόμες θεραπείες ταυτόχρονα με ρευματοπαθείς άλλων Κέντρων της Ευρώπης και Β. Αμερικής.

Αγαπητοί φίλοι, είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίοδος για τη ρευματολογία και τους ρευματοπαθείς, και η Κλινική προσπαθεί να συμμετέχει ενεργά σε αυτήν!

Πρόδρομος Σιδηρόπουλος

Δραστηριότητες κλινικής

Βασικός στόχος της Ρευματολογικής Κλινικής είναι η εκπαίδευση νέων ρευματολόγων στα πρότυπα της σύγχρονης διεθνούς πρακτικής..

Περισσότερα

Κλινικές Μελέτες

Η Ρευματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ έχει επιλεγεί ως ελληνικό κέντρο αναφοράς για συμμετοχή σε διεθνείς κλινικές μελέτες..

Περισσότερα

Ερευνητικό Εργαστήριο

The Laboratory of Rheumatology, Autoimmunity and Inflammation together with the Affiliated Clinical Research Unit at the University Hospital..

Περισσότερα

Εκπαιδευτικό Υλικό

Webinar EULAR 2014 Update, MSUS workshop 2015..

Περισσότερα

Πληροφορίες για τους ασθενείς

1     Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ρευματολογικής Εταιρείας (EULAR) για τον Κορωνοϊό και τους Ρευματοπαθείς
Απαντήσεις σε ερωτήσεις αναφορικά με τον Κορωνοϊό (COVID-19) και τα άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, όπως βιολογικές θεραπείες, μεθοτρεξάτη, αναστολείς JAK, κορτιζόνη και άλλα αντιρευματικά φάρμακα. Περισσότερα..  
2     Ενημερωτικό Υλικό
Βρείτε ενημερωτικό υλικό για νοσήματα και φάρμακα εδώ.
3     Ιατρεία
Λειτουργούν Εξωτερικά, Απογευματινά και Ειδικά Ιατρεία. Πιο συγκεκριμένα, Πρώιμης αρθρίτιδας, Νοσημάτων Συνδετικού Ιστού, Σκληροδέρματος/Οικογενούς Μεσογειακού Πυρετού....
4     Γενικά
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου λειτουργεί η μοναδική ρευματολογική κλινική στην περιφέρεια της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Είναι η πρώτη αυτόνομη πανεπιστημιακή ρευματολογική κλινική της Ελλάδος. Έχει δυναμικότητα 12 κλινών, λειτουργεί με 2 επιμελητές του ΕΣΥ, 4 ειδικευόμενους. Με σκοπό την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου ημέρας, η κλινική έχει εκπαιδεύσει 4 νοσηλεύτριες εξειδικευμένες στη φροντίδα των ρευματοπαθών. Η κίνηση της κλινικής αυξάνει σημαντικά τα τελευταία 10 έτη. Η συνολική κίνηση το έτος 2014 ανήλθε σε 13.200 επισκέψεις, συγκριτικά με 2.937 συνολικές επισκέψεις το έτος 2003! Περισσότερα..
Ενημερωτικό Υλικό